Wereldwijde scamdemie

In totaal zijn 73% van alle online aanvallen fraude: 56% zijn scams (waarbij slachtoffers vrijwillig vertrouwelijke gegevens aan criminelen geven) en 17% zijn phishing-aanvallen (waarbij bankgegevens worden gestolen). Group-IB, wereldwijd actief in cyber security, publiceert vandaag een uitgebreide analyse van wereldwijde fraudepatronen. ....

Lees meer...

1 miljard APIs voor YTS

ING dochter Yolt Technology Services de aanbieder van open banking technologie heeft sinds deze week meer dan 1 miljard API calls afgewikkeld. YTS verzorgde de eerste succesvolle API call al in 2018 en was de eerste partij die via een API een koppeling tot stand bracht.

Lees meer...

Money 20/20 Amsterdam

Ook in 2020 komt het grootste event over innovatie in de wereld van financiële dienstverlening naar Amsterdam. Op dinsdag 16, woensdag 17 en donderdag 18 juni zal het RAI complex in Amsterdam het podium bieden voor talloze keynotes, workshops, parallelsessies en natuurlijk talloze stands.

Lees meer...

Datavisualisatie: tonen wat de feiten zijn

Ben de Jong, Management Information Specialist en Enterprise Advisor Data Visualization & BI bij ABN AMRO, over hoe hij tot de ontwikkeling van zijn filosofie voor ‘visualisatie van informatie via inzichtelijke dashboards’ is gekomen. Een reis die min-of-meer startte toen hij als metaalbewerker aan de draaibank bij KLM de overstap maakte naar de IT-afdeling.

Lees meer...

Invoering PSD2 hapert door gebrek aan uniforme aanpak

Voor een richtlijn die betalen makkelijker zou moeten maken, zaait PSD2 vooralsnog vooral verwarring. Deze zomer bleek dat Europese lidstaten nog ernstig verdeeld over de toepassing van PSD2. In Nederland blijken de meeste consumenten helemaal nog niet zo happig te zijn om bedrijven toegang te geven tot hun bankgegevens.

Lees meer...

Machine learning: van hype naar mainstream

Machine learning is allang niet nieuw meer, en is als ‘buzzword’ zijn functionaliteit ontstegen. Goed ingerichte modellen voor machine learning kunnen aanzienlijke toegevoegde waarde bieden en bedrijven helpen om sneller en beter geïnformeerd beslissingen te nemen.

Lees meer...

B&F in gesprek met Scott Eaton, CEO van Algomi:

Begin november was Scott Eaton een van de sprekers op de WBR Fixed Income Leaders Summit 2018. Als uitgesproken kenner van fixed income-beleggingen vroegen we Eaton naar de (toekomstige) rol van banken in ‘zijn’ markt. En hoe kijkt hij aan tegen de staat van de bancaire sector?

Lees meer...

Money 20/20, het FinTech circus.

RAI Amsterdam was begin juni de locatie voor het grootste fintech event in Europa: Money 20/20. Meer dan 470 sprekers, waaronder Steve Wozniak, Ralph Hamer, en Antonio Banderas gaven hun visie op ontwikkelingen in de FinTech, payment en financiële serviceswereld.

Lees meer...
Banking&Finance