Persbericht: juli 2021

  • Klanten van Jortt profiteren van 88% tijdsbesparing op boekhoudtaken
  • De open banking technologie van YTS levert Jortt na twaalf maanden samenwerking al 50% groei op jaarbasis
  • Open banking helpt Jortt haar doel van 100% geautomatiseerde dienstverlening te bereiken

Open banking provider Yolt Technology Services (YTS) en Nederlandse boekhoudsoftware leverancier Jortt zijn twaalf maanden geleden hun samenwerking aangegaan. Sindsdien besparen klanten van Jortt 88% tijd op boekhoudtaken.

De Account Information Services van YTS zorgen voor een betere gebruikerservaring voor de klanten van Jortt. Zij hoeven niet langer handmatig bankgegevens en facturen, driemaandelijkse btw-aangiften, jaarverslagen of aangiften van hun inkomstenbelasting te verzamelen. Dit heeft samen met de verbeterde automatisering geleid tot een groei van 50% op jaarbasis voor Jortt.

Dankzij de samenwerking met YTS kunnen alle rekeninggegevens van de klanten van Jortt in real time in het systeem worden ingevoerd. Omdat de gegevens rechtstreeks van de bank komen via API, is er sprake van een verminderde kans op menselijke fouten.

Leon Muis, Chief Business Officer bij YTS, zegt hierover:
“Het is altijd goed om tastbaar bewijs te zien van de voordelen die open banking kan bieden aan bedrijven. Door het gebruik van API-technologie is Jortt in staat om de tijd die klanten besteden aan het handmatig verzamelen van financiële informatie drastisch te verminderen. Het proces wordt volledig geautomatiseerd, wat van enorme toegevoegde waarde kan zijn voor sectoren die grote hoeveelheden gegevens moeten verwerken. In samenwerking met YTS biedt Jortt een betere en efficiëntere ervaring voor haar eindgebruikers, wat heeft geleid tot een sterke groei in de omzet”.

Het zijn de verbindingen via YTS die Jortt verder zullen helpen bij het automatiseren van 100% van de boekhoudtaken van haar klanten. Het kan leiden tot het bouwen van nieuwe functies, zoals een real-time adviesmodule, die klanten laat zien hoeveel hun belastingaftrek zal zijn als ze investeren in bepaalde sectoren.

Hilco de Roo, Chief Commercial Officer bij Jortt, zegt hierover:
“We zijn zeer tevreden over de samenwerking en de resultaten. We hebben echt het gevoel dat het team van YTS deel uitmaakt van ons eigen ontwikkelingsteam, omdat de integratie in ons bedrijf naadloos is verlopen. We gebruiken dezelfde werkmethodes, dezelfde communicatiemiddelen en we hebben wekelijkse meetings waarin dezelfde ‘can do’ mentaliteit naar voren komt. Voor ons is het een geweldige match en de resultaten bevestigen dat.”