ING dochter Yolt Technology Services is verkozen tot Open Banking Provider Of The Year. Tijdens de AltFi Awards 2020 mocht open banking provider YTS deze titel in ontvangst nemen. AltFi is het belangrijkste platform voor inzichten in de snelgroeiende markt van alternatieve financiering en fintech.

De AltFi Awards zijn al een half decennium een barometer van succes onder toonaangevende Europese bedrijven op het gebied van alternatieve financiering en fintech. De AltFi Awards werden dit jaar voor de zevende keer uitgereikt. De jury was vooral onder de indruk van de groei van YTS in 2020 en de 10 procent groei in API calls maand-op-maand.

Het in Amsterdam gevestigde YTS vierde eerder dit jaar dat het bedrijf meer dan 1 miljard API calls heeft afgewikkeld. Daarmee bevestigde YTS haar centrale positie in de open banking revolutie. YTS biedt sinds september 2019 open banking dienstverlening aan alle bedrijven en organisaties die daar gebruik van willen maken. Het bedrijf is sinds dat moment exponentieel gegroeid met een stijging van rond de 15 procent maand-op-maand qua volume gedurende het laatste jaar. Gerekend over een periode van twee jaar is die groei zelfs 25 procent op maandbasis.

Leon Muis, Chief Business Officer van Yolt Technology Services:

“We zijn vereerd dat we deze prijs in ontvangst mogen nemen. Open banking heeft heel veel potentieel om de manier waarop bedrijven en klanten financiële informatie en andere data uitwisselen ingrijpend te veranderen. Dit zal niet alleen leiden tot een hogere efficiëntie, maar ook tot meer inzicht bij bedrijven zodat zij een nóg persoonlijkere, veiligere en toegankelijkere dienstverlening kunnen bieden aan hun klanten.”