Swishfund, de aanbieder van bedrijfsleningen voor het mkb, maakt gebruik van °neo, het core banking platform van Five Degrees, om haar klanten een gestroomlijnd leenproces te bieden.  

°neo is een cloud-native core banking platform voor banken en kredietverstrekkers die op zoek zijn naar een SaaS-oplossing voor leningbeheer. Wat °neo onderscheidt is het cloud-native ontwerp dat flexibiliteit biedt, innovatiekosten verlaagt, en de time-to-market voor snelgroeiende ondernemingen als Swishfund aanzienlijk korter maakt.  

In de eerste zes jaar van haar bestaan is Swishfund uitgegroeid tot een succesvol label in de markt voor mkb-leningen. Het bedrijf is een van de koplopers in het ontwikkelen van bedrijfsfinancieringen en een van de eerste fintech kredietverstrekkers in Nederland. “Het platform van °neo biedt ons de kans een enorme efficiencyslag te maken en geeft ons de mogelijkheid een moeiteloze ervaring te bieden aan klanten die een lening aanvragen. Dit gaat ons zeker helpen om meer klanten aan ons te binden en bestaande klanten te behouden,” zegt Jeroen Sonsma, ceo van Swishfund.  

Koploper in next-generation banktechnologie 

Five Degrees is in 2010 opgericht door de Nederlander Martijn Hohmann (voormalig ABN Amro) en de IJslandse bankier Bjorn Holmthorsson, en al meer dan tien jaar koploper in het leveren van next-generation banktechnologie. De specialistische core banking technologie van Five Degrees biedt een oplossing voor de doorgaans verouderde productsystemen die banken momenteel tegenhouden data-gedreven en toekomstbestendig te worden. Klanten van Five Degrees bestaan uit banken en kredietverstrekkers in Europa en Noord-Amerika met een grote digitale ambitie.    

In 2021 lanceerde Five Degrees °neo, een cloud-native core banking-platform dat is gebouwd om financiële diensten in staat te stellen te voldoen aan de steeds veranderende markteisen. 

Infrastructuur 

Sonsma: “Bij Swishfund is het ons doel om ondernemers snel en gemakkelijk toegang te geven tot zakelijke financiering. Om aan deze eisen te kunnen voldoen werken we met de nieuwste technologieën in de markt. °neo stelt ons in staat om de infrastructuur volledig aan te passen aan onze behoeften. Daardoor kunnen we ons meer focussen op waar we goed in zijn, namelijk het aanbieden van snelle, flexibele en passende oplossingen.”