–       Bedrijven in heel Europa kunnen nu profiteren van de eigen DNB-vergunning van Yolt

–       De Europese open banking provider Yolt bereidt zich voor op verdere groei in Europa, met toonaangevende API-dekking in de grote EU-landen

Met het verkrijgen van een PSD2-vergunning van De Nederlandsche Bank (DNB) heeft open banking provider Yolt een basis gelegd voor de uitrol van hun Europese ambities. Yolt kan nu onafhankelijk open banking activiteiten, waaronder Payment Initiation Services (PIS) en Account Information Services (AIS), uitvoeren op basis van de eigen DNB-vergunning. Met het verkrijgen van de eigen PSD-vergunning zet Yolt een belangrijke stap in de richting van haar missie om nog meer Europese bedrijven de mogelijkheid te bieden open banking diensten optimaal in te zetten.

Yolt levert sinds 2018 PIS- en AIS-diensten aan financiële topinstellingen en ambitieuze techbedrijven in Nederland en Europa, onder de PSD2-vergunning van ING. Nu, na een periode van snelle groei, heeft Yolt een eigen DNB-vergunning verkregen, waarmee het open banking-potentieel in de Nederlandse en Europese markt nog verder kan worden benut. Eerder dit jaar verkreeg Yolt ook al een PSD2-vergunning van de FCA, de toezichthouder in de UK. Daarbij heeft de FCA onlangs de 90-dagen re-authenticatie termijn geschrapt die nodig is voor bedrijven om toegang te krijgen tot rekeninginformatie van klanten, wat de implementatie van open banking ongetwijfeld nog verder zal versnellen. De tijd zal leren of DNB dit voorbeeld volgt.

De twee vergunningen samen bieden Yolt nu de ‘passporting’ om in heel Europa open banking diensten aan te kunnen bieden. Als een pan-Europese open banking provider met toonaangevende API-dekking in de grote EU-landen, is Yolt aantrekkelijk voor bedrijven die hun diensten in heel Europa willen uitbreiden.

Nicolas Weng Kan, Chief Executive Officer bij Yolt, zegt hierover:

“Het verkrijgen van zowel de DNB-vergunning als FCA-vergunning is een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf en laat zien hoe ver we zijn gekomen sinds de lancering van Yolt op de Nederlandse markt in september 2019. Van het maken van de allereerste open banking API-call in 2018, tot het bereiken van één miljard API-calls in 2020, tot nu het verkrijgen van deze dubbele vergunningen. Dit alles laat duidelijk het groeiende momenten en de toenemende vraag naar open banking diensten en acceptatie in Europa zien.

De DNB-vergunning zal ons en onze klanten helpen bij het realiseren van ons doel om de enorme voordelen van open banking naar nog meer bedrijven in Europa te brengen. Open banking heeft een enorm potentieel om een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop zowel bedrijven als klanten financiële informatie verwerken en benaderen, wat uiteindelijk leidt tot meer efficiëntie en rijkere inzichten voor bedrijven, wat vooral relevant is in een post-Covid wereld. Het is onze ambitie om deze revolutie in heel Europa te stimuleren en we zijn blij dat dit nu werkelijkheid wordt.”