NN Group heeft Marcel Zuidam (48) benoemd als CEO van Nationale-Nederlanden Bank (NN Bank). Hij is op dit moment werkzaam bij de bank als Chief Transition Officer. Zuidam volgt per 15 maart 2019 Erik Muetstege (58) op, die op dat moment start als directeur Customer & Commerce Nationale-Nederlanden. Beiden maken deel uit van het managementteam van CEO Nationale-Nederlanden David Knibbe. 

Sinds NN Group in 2017 Delta Lloyd overnam maakt Marcel Zuidam als Chief Transition Officer deel uit van de directie van Nationale-Nederlanden Bank. In deze rol heeft hij de integratie van NN – en Delta Lloyd Bank geleid. Van 2015 tot de overname was Zuidam CEO van Delta Lloyd Bank. Hiervoor was hij werkzaam als CEO van Quion Groep en heeft hij bij ABN-AMRO diverse managementfuncties vervuld. 

Erik Muetstege wordt als directeur Customer & Commerce verantwoordelijk voor de klantstrategie en digitale marktbewerking in Nederland. Daarnaast is hij eindverantwoordelijk voor NN Business Partners en Zicht Adviseurs. Muetstege was vanaf de oprichting in 2011 CEO van Nationale-Nederlanden Bank. Hiervoor was hij CEO NN Particulieren en van 1991 tot 2010 was Muetstege in diverse functies werkzaam bij ING en de Postbank. 

David Knibbe, CEO Nationale-Nederlanden: ‘Ik ben blij dat we zeer ervaren kandidaten uit ons eigen bedrijf hebben kunnen benoemen voor deze belangrijke posities bij Nationale-Nederlanden. Erik en Marcel hebben de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van NN Bank. Erik heeft aan de basis gestaan van de ontwikkeling en de succesvolle groei van NN Bank en Marcel heeft de integratie van beide banken geleid die vrijwel is afgerond. Met de benoeming van Marcel als CEO zal NN Bank haar positie verder uitbouwen. Erik gaat zich bij het bedrijfsonderdeel Customer & Commerce toeleggen op de volgende fase van de klantbediening en digitalisering en de strategie voor Nederland.’