Roel Schuring leidt het Benelux-team van dit digitale geldmarktleningenplatform

 

Zürich, 12 september 2018– Instimatch Global, het nieuwe digitale netwerk voor institutionele geldmarktleningen,heeft een kantoor geopend in Amsterdam, als onderdeel van haar Europese expansie. Roel Schuring is aangesteld als hoofd van de vestiging en is verantwoordelijk voor sales in Nederland en België.

 

Schuring heeft zich eerder als senior trader beziggehouden met rente- en geldmarktproducten. Hij heeft meer dan 15 jaar lang institutionele klanten bediend als senior sales executive bij ABN Amro en meest recent bij ING Bank. Schuring heeft een MSc in Financiële Economie, behaald aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, en heeft een titel in Financial Risk Management (FRM).

 

Instimatch Global wil de manier waarop geldmarkttransacties plaatsvinden veranderen door het digitaliseren van de traditionele ‘voice brokerage’ en door van lokale naar internationale executie te gaan. Met haar cloud-based netwerk verbindt Instimatch kredietnemers met kredietverstrekkers binnen de grote ’unsecured’ geldmarkten en biedt het efficiëntere toegang, een betere pricing en de mogelijkheid om het tegenpartijrisico te spreiden. Institutionele geldmarkten worden nog steeds gedomineerd door voice brokerage en kennen nog nauwelijks nieuwe toepassingen. Met een situatie waarin 50% van de trading bilateraal plaatsvindt en 35% via voice brokerage staat gedigitaliseerde trading nog steeds in de kinderschoenen in Europa.

 

Opgericht in 2016 in Zwitzerland laat het klantenbestand van Instimatch Global een flinke internationale groei zien en omvat het treasury-afdelingen van banken, corporate treasuries, pensioenfondsen, verzekeraars, assetmanagers, family offices en lokale overheden.

 

De Nederlandse markt heeft kenmerken die zeer interessant zijn voor Instimatch Global. De Nederlandse institutionele markt is dankzij de aanwezigheid van grote verzekeraars (met meer dan €400 miljard aan vermogen onder beheer) aanzienlijk en vormt de thuisbasis van de grootste pensioenfondsen ter wereld (met meer dan €1.300 miljard aan assets under management). Op corporate niveau vraagt het handels- en exportkarakter van de Nederlandse economie om actief cashmanagement met een opvallend diepgewortelde internationale mindset.

 

Daniel Sandmeier, CEO Instimatch Global: “Wij zijn blij met onze nieuwe vestiging in Amsterdam en blij met zo’n ervaren internationale salesman als Roel die ons kantoor in de Benelux leidt. Het plan van Instimatch Global was altijd om snel de expansie te zoeken, aangezien het internationaliseren van de van oudsher lokale ‘unsecured’ geldmarkten de kern van onze dienstverlening is. De Nederlandse geldmarkten zijn zeer geavanceerd, maar we zijn ervan overtuigd dat we grotere efficiency kunnen bieden, evenals betere pricing en betere diversificatie in counterparty risk wereldwijd. We zijn al actief in Zwitserland, Duitsland en we bekijken nu hoe we onze business in het Verenigd Koninkrijk kunnen uitbreiden.”

 

Roel Schuring: “Ik heb altijd een sterke interesse gehad in de mechanismen van de financiële markten en het toepassen van nieuwe technologieën, en zag onmiddellijk hoe overtuigend de propositie van Instimatch Global is voor de uiteenlopende typen institutionele klanten die ik vele jaren bediend heb. Nederland staat open voor technologische innovaties en daarom is het een natuurlijke stap voor Instimatch Global om haar business uit te breiden. In de komende weken zullen we flink aan de weg timmeren om hier onze business op te bouwen als onderdeel van ons digitale Europese geldmarktnetwerk. We zijn vrij direct in onze werkwijze, bijvoorbeeld op het gebied van onboarding, en we nodigen de firma’s in de geldmarkten graag uit om ons uit te proberen.”

Het kantoor Amsterdam van Instimatch Global is gevestigd in het centrum van Amsterdam op Herengracht 282, 1016 BX, Amsterdam