Apple Pay is vanaf nu beschikbaar voor klanten van ING. Apple Pay zorgt ervoor dat klanten met hun iPhone, Apple Watch, Ipad en Mac snel en gemakkelijk aankopen kunnen doen in apps, winkels en op websites.

Klanten van ING kunnen Apple Pay in de ING Mobiel Bankieren App activeren en hun betaalpas toevoegen aan de Wallet. Op deze manier kunnen klanten van ING nog sneller en makkelijker mobiel betalen. Aankopen via Apple Pay worden geverifieerd door middel van Face ID of Touch ID.

“Voor ons als mobielste bank van Nederland is het heel vanzelfsprekend dat we Apple Pay naar Nederland brengen. We bedenken continu nieuwe manieren waarmee onze klanten hun geldzaken nog makkelijker kunnen regelen en Apple Pay past daar heel goed bij. Met Apple Pay betalen onze klanten met het grootste gemak met hun Apple apparaten zowel in winkels als onderweg en thuis.” Aldus Roel Popping, directeur Betalen ING Nederland.

Privacy en beveiliging zijn de kern van Apple Pay. Er worden geen kaartnummers op het apparaat of de Apple-servers opgeslagen. In plaats daarvan wordt In plaats daarvan wordt een uniek Device Account Number toegewezen, versleuteld en veilig opgeslagen in het Secure Element op het apparaat. Alle transacties zijn geautoriseerd met een eenmalige unieke dynamische beveiligingscode.