FintechOS, aanbieder van gepersonaliseerde financiële technologie, heeft in de Serie A financieringsronde 12,7 miljoen opgehaald. Vanuit het kantoor in Amsterdam bedient het Nederlandse team van FintechOS de Nederlandse markt.

De technologie van FintechOS stelt traditionele banken en verzekeraars in staat om zich aan te passen aan de snel veranderende verwachtingen van klanten en aan de snelheid en flexibiliteit van concurrerende Fintechs. Met behulp van FintechOS ‘technology-as-a-service’ (TaaS) kunnen klanten volledig digitale, datagestuurde, hypergepersonaliseerde producten en diensten met ongekende snelheid lanceren. FintechOS biedt multi-cloud SaaS-implementaties aan om klanten te helpen bij de overgang naar de cloud en on-premise implementatie, waarbij het naadloos samenwerkt met de bestaande technologie-infrastructuur.

Ondernemers Teodor Blidarus en Sergiu Negut hebben FintechOS in 2017 opgericht. Het bedrijf heeft nu klanten in meer dan 20 landen op drie continenten. De omzet groeide in 2019 met 450%. Het extra kapitaal zal worden gebruikt om de snelle groei en expansie in Europa voort te zetten en uit te breiden naar Zuidoost-Azië en de VS. FintechOS zal ook intensief investeren in de verdere ontwikkeling van meer kant-en-klare apps, diensten en oplossingen voor de barrières in multi-channel klantenservice.