Softwareoplossing voor snellere client onboarding in de trustsector

Amsterdam, donderdag 25 juli 2019 – Finos heeft vandaag de lancering van een software tool aangekondigd waarmee Nederlandse trustkantoren snel en accuraat de identiteit van klanten kunnen verifiëren. Gedreven door Artificial Intelligence helpt Finos ID Verification trustkantoren om hun klanten over verschillende apparaten op een veilige manier te identificeren, waarmee het de Know-Your-Customer (KYC) en andere compliance vereisten overtreft.

“Bij het uitbreiden van ons aanbod is het de uitdaging om een passend evenwicht tussen klantveiligheid, naleving van de regelgeving en een betere ervaring voor de klanten van onze klanten te vinden”, aldus Liam Dennehy, Chief Technology Officer van Finos. “Met onze Digital ID Verification-oplossing hebben we een belangrijke mijlpaal bereikt in onze missie om het vertrouwen en de ervaring van onze klanten in de zakelijke dienstverlening te digitaliseren en te verbeteren door het aantal wrijvingen bij het aan boord gaan aanzienlijk te verminderen en tegelijkertijd onze toonaangevende veiligheids- en regelgevingsnormen verder te verbeteren. Het is een echte win-win situatie”.

Traditionele identiteitschecks zijn tijdrovende processen die weken kunnen duren en het ‘gebruik’ van notarissen vereisen. Deze processen gaan nu handmatig en zijn daarmee foutgevoelig. Finos ID Verification stelt trustprofessionals in staat om de identiteit van hun klanten eenvoudiger en veiliger vast te leggen en te verifiëren met geautomatiseerde oplossingen. Die oplossingen kunnen worden geïntegreerd in de bestaande onboarding en compliance reviewprocessen.

Met Finos ID Verification kost het proces in plaats van weken nog maar vijf minuten, en hoeft de klant niet meer langs een notaris. Het systeem gebruikt drie identificatiemethoden om een volledige ID Check te doen: documentverificatie (Micropunt, hologrammen, bekende vervalsingen, etc.), ID-verificatie (controleert of de persoon met het ID dezelfde persoon is die op het geavanceerde, biometrische 3D-beeld wordt weergegeven) en het opsporen van levendigheid (fysieke aanwezigheid van een persoon in biometrische selfie).

Wereldprimeur: 3D gezichtsmap

Finos integreert ‘s werelds eerste, en enige, iBeta Level 1 en Level 2 gecertificeerde anti-spoofing technologie in haar identiteitsverificatieworkflow om de gezichtsfoto’s van de klant, genomen vanaf een 2D camera op mobiel apparaat of webcam, vast te leggen en te verwerken. Van deze beelden wordt dan een 3D gezichtsmap gemaakt die meer dan 100 keer zoveel levendigheidsgegevens bevat dan een 2D-foto, waardoor het systeem niet misleid kan worden door een foto, video of masker.

Veel digitale ID-verificatieoplossingen ondersteunen alleen het vastleggen van afbeeldingen op smartphones en sluiten desktop- of laptopwebcams uit. Finos is echter in staat om omni-kanaalondersteuning en detectie van onscherpte te bieden, om zo de beeldregistratie te verbeteren.

“Digitale transformatie is noodzakelijk voor trustkantoren en zakelijke dienstverleners die de behoeften van hun klanten willen bijhouden, hun eigen operationele effectiviteit willen verbeteren en aan hun wettelijke verplichtingen willen voldoen. Daarom is het zo belangrijk om digitale en geautomatiseerde KYC-processen toe te passen”, aldus Gui Vohringer, Chief Product Officer van Finos. “Naarmate de trust- en zakelijke dienstverleningssector groeit en nieuwe kansen nastreeft, weten we dat onze oplossingen met hen mee zullen schalen en de sector zullen helpen om de best mogelijke ervaring te creëren voor het personeel van onze klanten en de klanten daarvan”.

De release van de Finos ID Verification volgt na de recente aankondiging van het Finos Integrity CheckPlatform. Verschillende trustkantoren hebben deelgenomen aan de co-creatie van het Finos-platform en zijn launching clients. Dit zijn onder andere Intertrust en Corpag.

 

Over Finos

Finos is een trust-tech softwarebedrijf dat zich focust op oplossingen voor de wereldwijde trust en corporate services sector. Finos’ op blockchain gebaseerde ID-verificatie en integriteitscontrole-oplossingen maken het voor klanten mogelijk om risico’s te mitigeren, weloverwogen beslissingen te nemen een processen te stroomlijnen. Het hoofdkantoor van het internationale FinTechbedrijf staat in Nederland. Lees meer over Finos op: www.finosglobal.com