De Raad van Commissarissen van Rabobank heeft het voornemen Els de Groot te benoemen tot Chief Risk Officer (CRO) en lid van de Groepsdirectie van Rabobank. Els de Groot volgt in deze functies Petra van Hoeken op. De benoeming van Els de Groot is onder voorbehoud van toetsing door de toezichthouders en van advisering door de Ondernemingsraad. Deze goedkeuringsprocedures zullen naar verwachting rond de jaarwisseling afgerond zijn.
 
Els de Groot was Chief Financial Officer (CFO) bij Schiphol Group van 2012 tot 2017. Daarvoor werkte zij als zelfstandig adviseur en interim manager, onder meer als Chief Financial & Risk Officer a.i. bij Van Lanschot Bankiers. Van 1987 tot 2008 bekleedde zij diverse managementfuncties bij ABN Amro Bank, o.a. Executive Vice President Group Risk Management. Petra van Hoeken blijft na de benoeming van Els de Groot lid van de North America Board of Directors van Rabobank en van de Raad van Commissarissen van DLL, het zelfstandige leasebedrijf van Rabobank.
Ron Teerlink, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Rabobank: “Petra van Hoeken heeft in de afgelopen jaren een nieuwe en goede basis gelegd onder de risk awareness van de bank. Met haar decennialange, internationale ervaring heeft zij belangrijke verbeteringen in ons systeem van risicobeheersing en rapportage aangebracht. Rabobank is Petra zeer erkentelijk voor haar betrokkenheid en bijdragen en we zijn dan ook blij dat zij aan de bank verbonden blijft. Nu de bank een volgende fase van haar transitie ingaat halen wij met Els de Groot een toegewijde Chief Risk Officer in huis. Zij zal verder bouwen op het fundament dat onder Petra’s leiding tot stand is gekomen en het ontwikkelde beleid verder implementeren.”