M.N. Léons B.V. heeft bekend gemaakt dat de heer Dov Rychter (RMIA) per 1 januari 2019 wordt benoemd tot commercieel directeur. Léons, partner van Brokerslink, is één van de grotere onafhankelijke Register Makelaars in Assurantiën en richt zich op complexe zaken, vaak met een internationaal karakter.

Dov Rychter is sinds 2011 werkzaam bij Léons, waar hij medeverantwoordelijk is voor het commerciële beleid en de relatie met het Brokerslink-netwerk. Léons is al bijna 70 jaar een onafhankelijke registermakelaar in assurantiën die een bijzondere positie inneemt in de verzekeringswereld. Het beleid is erop gericht om dit in de toekomst voort te zetten met behoud van onafhankelijkheid.  

Naast zijn werkzaamheden bij Léons was Rychter tot januari 2018, gedurende een periode van vijf jaar, lid van de examen(test)commissie van de Register Makelaars in Assurantie (RMIA) van de Stichting Assurantie Registratie (SAR), waarvan de laatste vier jaar als voorzitter van deze commissie en lid van het RMIA-bestuur. 

Léons is aandeelhouder in Brokerslink AG, de holdingmaatschappij van een internationaal netwerk met partners in meer dan 100 landen. Hierdoor is Léons in staat om haar relaties wereldwijd te adviseren en service te verlenen in meer dan honderd landen. 

Naast de assurantiemakelaars activiteiten richt de Léons Groep zich ook op advies op het gebied van onder andere complexe schades, risicoanalyses, due diligence-onderzoek bij overnames en het geven van second opinions. 

Vanaf haar oprichting werkt Léons op basis van introductie. Nieuwe klanten worden alleen geaccepteerd als zij worden geïntroduceerd door een bestaande klant of partner. De klantenportefeuille bestaat uit bedrijven en instellingen die in alle sectoren van de maatschappij, nationaal en internationaal, actief zijn. Veelal is sprake van totaal-klanten omdat Leons hen kan adviseren over het volledige riskmanagement waaronder ook pensioen en employee benefits.