Accuity, de toonaangevende internationale provider van ‘financial crime compliance’-, betalings- en Know Your Customer (KYC)-oplossingen, heeft een samenwerking aangekondigd met DEGIRO, de snelst groeiende FinTech en grootste online broker van Nederland. 

DEGIRO dient aan dezelfde wetgeving ter voorkoming van witwassen en het financieren van terrorisme (in Nederland: Wwft) te voldoen als banken en financiële instellingen. Om haar risicomanagement te verbeteren en de klantacceptatie te stroomlijnen gebruikt DEGIRO Firco Compliance Link van Accuity. Met Firco Compliance Link wordt de screening geautomatiseerd en kan het onboardingproces versneld plaatsvinden. Daarnaast profiteert DEGIRO van de Global WatchList™ data van Accuity, waarmee het in combinatie met Firco Compliance Link sneller potentiële risico’s kan detecteren.

”We doen er alles aan om aan de hoogste standaarden op het gebied van ‘financial crime compliance’ te voldoen en reviewen onze complianceprocessen continu om aan de wettelijke vereisten te voldoen en stroomlijnen ook onze activiteiten om de beste service aan onze klanten te bieden”, aldus  Berkhout, COO van DEGIRO. “Firco Compliance Link heeft een lange historie en een goede reputatie in de markt op het gebied van KYC-oplossingen. We kunnen nu betere screening toepassen en tegelijkertijd onze klanten een goede onboarding-ervaring bieden.”