Bedford Row Capital benoemt Philip Niemeyer tot Head of Markets

AMSTERDAM – 19 maart 2019. Philip Niemeyer is door Bedford Row Capital benoemd tot Head of Markets en general manager van het kantoor in Amsterdam. Niemeyer komt van CrossLend GmbH, waar hij VP Business Development was.

Bedford Row Capital is een fixed-income boutique die banken en verzekeraars via de debt kapitaalmarkten toegang biedt tot conventionele schuld, commercial paper en sharia-compliant sukuk. Dit geeft institutionele beleggers de gelegenheid om ‘secured debt’ met een fatsoenlijke yield in hun portefeuille op te nemen.

Banken zijn huiverig om leningen te verstrekken en er is nog steeds een ‘funding gap’ voor MKB-bedrijven die liquiditeit zoeken voor groei. Bedford Row Capital biedt deze bedrijven een unieke en gestroomlijnde route naar de kapitaalmarkten.

Bedford Row Capital onderscheidt zich door het proces voor zowel beleggers als MKB-bedrijven te stroomlijnen en een beursgenoteerd product aan te bieden dat aan alle eisen voldoet. In 2018 stond Bedford Row Capital genoteerd in de wereldwijde top 100 van eurobonds. Bedford Row Capital heeft kantoren in Londen, Amsterdam en Tallinn.

Philip Niemeyer richtte zich eerder op business development in de EU en heeft uitgebreide ervaring in het opzetten van partnerships en samenwerkingen, evenals expertise op het gebied van investor relations en vraagstukken rond regelgeving. Hij is ook bekend als vertegenwoordiger van alternative credit in het Europese fintech ecosysteem.