Fintech startup Blanco heeft op vrijdag 21 juni 2019 het eerste alles-in-één bancaire platform voor vermogensbeheerders in Europa gelanceerd. Het platform is ontwikkeld om zowel kleine als grote vermogensbeheerders volledig te ontzorgen. De complete vermogensbeheercyclus wordt geautomatiseerd: van intake en onboarding van cliënten tot portfolio management, effectenadministratie en regulatory reporting. De technologie maakt vermogensbeheer minder complex, veel efficiënter en het verlaagt daarmee de kosten.

Blanco’s bancaire platform voldoet aan alle wettelijke eisen en wordt ook modulair verkocht: vermogensbeheerders kunnen zelf kiezen welke diensten ze willen afnemen. Belangrijke compliance-riskprocessen zoals Know Your Customer, Wwft en MiFid risicoprofilering zijn volledig geïntegreerd in het platform en worden continu geüpdatet.  Wet- en regelgeving veranderd immers voortdurend, maar met Blanco kunnen vermogensbeheerders altijd volledig compliant zijn.

Financiële technologie is vaak erg complex, maar Blanco heeft speciale aandacht besteed aan het gebruikersgemak van het platform. Zo is het platform volledig web-based, waardoor vermogensbeheerders het direct in gebruik kunnen nemen. De API van het platform functioneert als een ‘digitale stekker’, waardoor het platform naadloos aangesloten kan worden op banken en bancaire producten die een vermogensbeheerder nodig heeft om klanten te kunnen bedienen, zoals DGS beschermde geldrekeningen, institutionele bewaring en brokerage. Bovendien is het platform volledig ‘white-labeled’ te gebruiken: vermogensbeheerders kunnen het platform hun eigen look & feel meegeven. Vermogensbeheerders beschikken met Blanco zelfs over een app in hun eigen look & feel, die hun cliënten kunnen downloaden in de appstores van Google en Apple.

Joost Walgemoed, CEO van Blanco: “Blanco functioneert in feite als een Robo-Adivsor voor vermogensbeheerders. Maar de vermogensbeheerder zelf blijft wel nog steeds degene die het klantcontact verzorgt en de belangrijke beleggingsbeslissingen neemt. Wij geloven bij Blanco namelijk heilig in het feit dat financiële dienstverlening niet zonder menselijk vertrouwen en empathie kan. Het draait bij ons uiteindelijk niet om technologie, maar om mensen: de vermogensbeheerder en zijn klanten. Met Blanco blijven vermogensbeheerders concurrerend in een door technologie gedomineerde toekomst, en heeft hij weer zijn handen vrij om zich te focussen waar het allemaal om draait: zijn klanten.”