Financieel dienstverlener AFS Group heeft een materieel minderheidsbelang verkregen in ILFA Group, de totaaldienstverlener op het gebied van treasury management. AFS en ILFA willen samen optrekken in het aanbieden van oplossingen op het gebied van financiering. Met het toetreden van AFS wordt het voor ILFA eenvoudiger om de kapitaalmarkt op alle niveaus actief te betreden voor haar opdrachtgevers.

Door de samenwerking met AFS ligt verhandelbaarheid van leningen op de kapitaalmarkt binnen handbereik. Er is in Nederland veel geld beschikbaar om uit te lenen, maar tot op heden blijkt een goede aansluiting tussen geldgevers en geldnemers zonder een bank in de praktijk lastig. AFS en ILFA verwachten op dit vlak gezamenlijk slagvaardig te kunnen gaan optreden.

Vorig jaar nam AFS Group al een belang nam in Liquid Share, een onderneming die via blockchain post trade settlement verzorgt. ILFA heeft gekozen voor AFS omdat het ILFA helpt de verdere ambities versneld waar te maken. Fred van der Stappen, mede-directeur van ILFA: “Wij zijn al jarenlang in het bezit van een vergunning als beleggingsonderneming en de samenwerking met AFS maakt dat we de dienstverlening naar onze relaties verder kunnen uitbouwen.”

Volgens Hein Siemerink, directeur van AFS vullen ILFA Group en AFS elkaar goed aan. “Ik zie grote waarde in onze samenwerking omdat ILFA goede toegang heeft tot de MKB-markt. Op termijn hopen we ook leningen verhandelbaar te kunnen maken. Het belang dat AFS nu neemt in ILFA betekent een bekrachtiging van deze wederzijdse samenwerking.”